Firmu "Proizvodi od metala Šokić d.o.o." osnovao je vlasnik Franjo Šokić 1998. godine. Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva u Njemačkoj kao majstor bravarske struke započinje s radom u vlastitom poduzeću, u početku samo s jednim zaposlenikom, a danas se može pohvaliti s timom od (trenutno) 7 članova. Najznačajniji napredak u mladoj povijesti firme dogodio se 2004. godine kada je proizvodnja opremljena s novim strojevima njemačke marke Hebö, ti strojevi predstavljaju svojevrsnu liniji za proizvodnju kovanih tj. umjetničkih ograda i ukrasnih elemenata, tako da veliku većinu dijelova potrebnih za naše ograde i ostale proizvode smo u stanju sami proizvesti.

Glavne djelatnosti firme su građevinska i umjetnička bravarija (ograde, kapije, rukohvati, stubišta, rešetke itd.), proizvodnja i prodaja elemenata za samogradnju (kovani ukrasni elementi, okovi, boja itd.) i razne bravarske usluge (savijanje, graviranje, raskivanje itd.). Naši proizvodi i usluge ponajviše se ističu kvalitetom u čemu je u velikoj mjeri pridonijelo majstorovo/vlasnikovo iskustvo na zahtjevnom njemačkom tržištu, dokaz tome je činjenica da svake godine zaprimimo i nekoliko poslova iz Njemačke te iz Austrije, što nas svrstava u skupinu Hrvatskih izvoznika.

Nastojimo neprekidno pratiti nove trendove u branši i sukladno time se modernizirati i unaprjeđivati, sve to da bi krajinom korisniku mogli pružiti što kvalitetniji i jednostavno bolji proizvod to jest uslugu.